KinderBeestFeest: hulpdiensten brengen zieke kinderen naar Artis

0

Op vrijdagavond 5 juni a.s. opent Artis haar deuren voor het jaarlijkse besloten KinderBeestFeest. Chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen worden door een stoet van brandweer-, politie- en ziekenauto’s naar Artis gebracht voor een onvergetelijke avond. Mensen die vrijdagavond de colonne hulpverleners zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Sommige kinderen worden per boot naar Artis gebracht.

De besloten feestavond in Artis wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden en georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest. In totaal komen ruim 1000 kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes, in totaal ruim 4500 gasten, naar Artis. De kinderen worden uitgenodigd via en komen uit 40 ziekenhuizen en instellingen in onder andere Noord-Holland, de Zaanstreek en Flevoland. Ze worden vervoerd met ruim 400 voertuigen; bussen, brandweer-, politie- en ziekenauto’s, begeleid door politiemotoren.

Iris Kuethe, woordvoerder van de stichting KinderBeestFeest: ‘Om te voorkomen dat mensen denken dat er iets ernstigs aan de hand is, lichten we iedereen langs de route zoveel mogelijk voor. ‘Het motto is: Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant.’

Alle hulpverleners en Artis-medewerkers die meehelpen bij de organisatie van de feestavond, doen dit vrijwillig. ‘In totaal zijn zo’n 1700 vrijwilligers in touw om de kinderen een onvergetelijke avond te bezorgen’, zegt Iris Kuethe.

Het KinderBeestFeest duurt van 17.30 tot 21.30 uur. Artis sluit haar kassa’s om 17.00 uur voor het reguliere publiek. Het KinderBeestFeest is een besloten feest en zonder speciaal entreebewijs is er geen toegang tot Artis. Een aantal straten rondom Artis is vrijdagavond tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook geldt een parkeerverbod vanaf 12.00 en 24.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Trams 9 en 14 worden omgeleid van 16.00 en 23.00 uur.