Stedelijk Gymnasium Haarlem viert 625-jarig bestaan met oudleerlingen

0

Het Stedelijk Gymnasium Haarlem bestaat 625 jaar en viert dat aanstaand weekend met het vieren van het 125ste Lustrum voor haar oudleerlingen op de school aan het Prinsenhof. De Lustrumcommissie, bestaande uit oudleerlingen, heeft verschillende activiteiten georganiseerd die vrijdag en zaterdag plaats zullen vinden, zoals een sprekersavond met bekende oudleerlingen, toneel, lessen, en een eindfeest in Het Patronaat.

Het programma zal uit meerdere onderdelen bestaan. De officiële opening van het Lustrum is op zaterdag om 14:00, waarna oudleerlingen de gelegenheid hebben om elkaar weer te zien, lessen te volgen van oude en huidige leraren van de school, en samen te lunchen en te borrelen. ’s Avonds is er vanaf 20:00 een feest in Het Patronaat waar onder andere Phoenix Funk Foundation zal optreden.

Daarnaast heeft de Lustrumcommissie er voorafgaand aan de officiële aftrap van de festiviteiten nog een sprekersavond op vrijdag een sprekersavond en een toneelvoorstelling op zaterdagochtend georganiseerd. Op de sprekersavond zullen bekende oudleerlingen zoals Job Cohen (politicus), Louise van Deth (Directeur Stop Aids Now!), en Ed Spanjaard (dirigent) in de Aula van school vertellen over wat hun middelbare schoolperiode betekend heeft voor hun latere levensloop. Op zaterdagochtend voert de toneelgroep van school ‘Alice in Wonderland’ op in Het Patronaat.

We hebben hard gewerkt aan het programma en er is gelukkig vele animo van oudleerlingen van alle leeftijden. De oudste reünisten hebben nog tijdens de Tweede Wereldoorlog op school gezeten. We zijn blij dat er nog zo veel binding is met de school en dat bekende oudleerlingen willen komen vertellen over hun tijd op school. Ook laat de toneelvoorstelling zien wat de school tegenwoordig nog allemaal te bieden heeft. Het bestuur kijkt uit naar een geslaagd weekend,” aldus Jan van Ewijk (eindexamen 2005), voorzitter van de Lustrumcommissie.

Voor kaartverkoop en meer informatie over het programma: www.inaeternum.nl of www.facebook.com.

- Advertentie -