Leo Blokhuis presenteert Grootste Band ter Wereld-song van de Seventies

0

Onlangs heeft de organisatie van de Grootste Band van Nederland het derde nummer dat gespeeld gaat worden door meer dan 1000 muzikanten, bekend gemaakt. Het filmpje wordt gepresenteerd door popkenner Leo Blokhuis. De Grootste Band wil op 28 mei 2017 een wereldrecordpoging vestigen met meer dan 1000 muzikanten, jong en oud, ervaren of amateur, om aandacht te vragen voor de stichting Muziekids. Er worden de komende maanden nog drie nummers gepresenteerd.

Met De Grootste Band van de Wereld wil de organisatie in het World Guiness Book of Records terechtkomen om aandacht te vragen voor een goed doel, de stichting Muziekids. Meer dan duizend muzikanten verzorgen een concert dat de geschiedenis van 60 jaar Popmuziek verbeeldt. Het gebeuren vindt plaats in de achtertuin van de Lichtfabriek in Haarlem. Honderden drummers, omringd door honderden (bas)gitaristen, percussionisten, toetsenisten, blazers en zangers. “Er worden nog muzikanten gezocht,” zegt initiatiefnemer Alain Timmers. “Iedereen die een van deze instrumenten bespeelt kan zich aanmelden op de website.” Om dat te bereiken is de hulp van Leo Blokhuis ingeschakeld. Leo geeft uitleg in filmpjes bij de zes popnummers die de Grootste Band op 28 mei 2017 in Haarlem speelt. Deze filmpjes worden maandelijks gelanceerd.

Miniconcert op evenemententerrein Nieuwe Energie
De meer dan duizend bandleden spelen in een miniconcert zes iconische popnummers. Uit elk decennium een. Het thema van het miniconcert is ’60 Jaar Popmuziek’. Het eerste rocknummer uit de 50-er jaren is ‘Jailhouse Rock’ in de versie van de Blues Brothers. Het tweede nummer is ‘Proud Mary’ van Ike and Tina Turner. En het onlangs bekend gemaakte nummer is het jaren 70 nummer: That’s the way I like it van KC & The Sunshine Band. Naast de zes nieuwe nummers speelt de band ook ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young.

Wereldrecordpoging voor stichting Muziekids
De Grootste Band van Nederland wil dat iedereen muziek kan maken, daarom vraagt de organisatie met deze recordpoging aandacht voor Stichting Muziekids. “Deze stichting creëert mogelijkheden om zieke kinderen tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het maken en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstel van het kind,” zegt Alain. Zoals gezegd, er moeten nog wat muzikanten bij om dit record te vestigen. Aanmelden kan via de website www.dgbvn.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)