Snelheidsmelding op de Schoolenaerlaan

0

De Schoolenaerlaan is een 30-km straat waar toch vaak te hard wordt gereden. Buurtbewoners waren daar ontevreden over evenals de Wijkraad. Bewoners zijn bang voor een eventuele lange remweg en bezorgd om hun spelende kinderen, huisdieren en kinderen op de fiets.

De gemeente is verzocht om een voorziening die de automobilist en ander gemotoriseerd verkeer meldt wat hun snelheid is, zodat ze zich daar bewust van zijn. Op 4 juni is de voorziening geplaatst. GroenLinks raadslid Burhan Gün heeft dat verzoek van harte ondersteund. “Ik hoop dat de veiligheid en het veiligheidsgevoel van alle weggebruikers vergroot wordt doordat automobilisten gewezen wordt op hun snelheid in deze 30-km straat. Goede actie van de gemeente.” Aldus Gün.

Tussen Tuinderij Vrij Waterland aan de Belgiëlaan, het Engelandpark en Spaarne ligt het woonpark Schoolenaer. Op het voormalige Paswerkterrein is in 2007 een energiezuinig groen buurtje gebouwd. Met warmte terugwinsysteem met zonneboiler en warmtepomp en groene daken met mossedum die het hemelwater langer vasthoudt en zorgt voor meer koelte in de zomer en warmte in huis in de winter.

De Schoolenaerlaan is de enige asfaltstraat in het buurtje. Het leidt naar de verschillende parkeergarages. Verder takken op de laan verschillende woonstraatjes en woonpleinen aan die doodlopend zijn. De buurt is kindvriendelijk.

Alleen voetgangers en fietsers kunnen aan de zuidkant via de Schoolenaerlaan de buurt uit.