Opstootje bij blaastest

0

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 05.00 uur een 22-jarige man uit Velserbroek aangehouden voor rijden onder invloed en drugsbezit. De man was de bestuurder van een quad en stond met zijn voertuig geparkeerd in de Smedestraat.

Toen de man wilde wegrijden botste hij bijna tegen een voetganger aan. Daarna ontstond er een klein conflict tussen de bestuurder en de voetganger. Agenten wisten vrij snel de gemoederen tot bedaren te brengen.

De politie heeft de bestuurder aangesproken en onderworpen aan een blaastest. Nadat een horecagelegenheid de deuren sloot stonden er ongeveer zeventig personen op straat. Deze omstanders gingen zich met het politiewerk bemoeien. Agenten hebben meerdere keren omstanders gevorderd te vertrekken. Daarbij is onder meer een politiehond ingezet. Daarna keerde de rust terug.

Uiteindelijk zijn er drie personen aangehouden. Ook de bestuurder van de quad werd aangehouden. Deze verdachte had bewust een blaastest op straat gesaboteerd. De verdachte is op het politiebureau aan een bloedproef onderworpen. De verdachte bleek teveel te hebben gedronken, zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast was de man in het bezit van soft- en harddrugs.

Twee mannen (19 en 25) en een vrouw van 25 jaar zijn aangehouden. Dit drietal is diverse keren gevorderd weg te gaan. Dit drietal heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau en is in de loop van de dag heengezonden.

- Advertentie -