Met de Waterkoets naar Frans Hals Museum en Buitenplaats Leyduin

0

De tochten met de Waterkoets tussen het Frans Hals Museum en de gerestaureerde Buitenplaats Leyduin zijn zo’n succes dat Landschap Noord-Holland drie extra excursies organiseert: 26 juli, 30 augustus en 27 september van 12.00 tot circa 17.00 uur.

Na een rondleiding langs landschaps- en buitenplaatsschilderijen in het Frans Hals Museum, stapt men net als de adel van vroeger in de salonboot van de Waterkoets. Deze historische boot vaart door de grachten van Haarlem en via de Leidsevaart naar de Buitenplaats Leyduin in Heemstede. Met een kop koffie geniet men van prachtige kerken en buitenplaatsen. Bij Leyduin leidt de gids van Landschap Noord-Holland het gezelschap langs de cultuurhistorische hoogtepunten. De landschapsschilderijen uit het museum komen hier tot leven. Tijdens de vaartocht terug naar het Frans Hals Museum serveert de schipper een hapje en een drankje.

Info
Reserveren is noodzakelijk en kan alleen bij de Waterkoets via info@dewaterkoets.nl. U kunt ook bellen: 023-5259822. Meer informatie over deze dagtocht is te vinden op www.gaatumee.nl.

Kosten: € 59, maar Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen € 49. Als u in het bezit bent van een Museumjaarkaart betaalt u € 50 of als Beschermer € 40. Entree voor het Frans Hals Museum en de excursie is inbegrepen.

- Advertentie -