Beleef de Zomer in Museum Haarlem

0

Bezoek de tentoonstelling Haarlem Waterproof in Museum Haarlem en ontdek daarna de leukste plekjes van de stad.

Haarlem leeft al meer dan 1.000 jaar met water. Dankzij het zuivere water dat via de duinen naar de stad stroomt, groeit Haarlem vanaf de middeleeuwen uit tot een belangrijke bier- en textielstad. Tot de dag van vandaag staat het Haarlems water bekend als het beste van Nederland en wordt zijn smaak omschreven als ‘vol, zoet en fluweelzacht’.

Om de ontdekking van ons bijzondere water nóg leuker te maken stelt Museum Haarlem vanaf maandag 27 juli gratis vouchers, wandel- en fietsroutes ter beschikking na een bezoek aan Haarlem Waterproof. Daarmee kun je naar de mooiste plekjes in de stad die de geschiedenis van het Haarlemse water tot leven brengen.

Wandel bijvoorbeeld vanaf het museum naar de Jopenkerk of Molen De Adriaan, fiets naar de Waterleidingduinen of vaar met de Waterkoets naar Spaarndam. Ervaar welke belangrijke rol het water nog steeds speelt in de stad. De routes en vouchers zijn ook verkrijgbaar in een bijzonder cadeaupakket, kijk voor meer informatie in de brochure De Zomer van Haarlem op www.museumhaarlem.nl.