“Klusjesmannen” opgepakt

0

Eind februari werd er aangebeld bij de woning van een 80-jarige man aan de Rijksstraatweg in Haarlem. Voor de deur stond een Engels sprekende man. De man vertelde dat er dakpannen van zij woning stuk waren en dat hij een en ander wel wilde repareren. Omdat er niets kapot was, werd de man weggestuurd.

Op dinsdagmiddag 23 februari hoorde de bewoner dat er een ladder tegen de gevel van zijn woning werd gezet. Buiten stonden twee mannen, van wie er een omhoog klom. De andere bonkte bij het slachtoffer op de deur. De bewoner deed niet open, maar belde de politie, die de twee verdachten ter plaatse aantrof. Op het dak bleek een aantal dakpannen verwijderd te zijn.

De politie hield de mannen aan. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De brandweer werd gebeld voor het opnemen en herstellen van de schade.

De beide verdachten kregen een bekeuring van tweehonderd euro. Daar kwamen de kosten voor de brandweer (duizend euro) nog eens overheen. Nadat er betaald was, konden de verdachten weer vertrekken.

Goed gehandeld
De politie waarschuwt voor dergelijke oplichtingspraktijken, waarvan vaak oudere mensen het slachtoffer worden. Het slachtoffer in deze zaak heeft goed gehandeld door niet in te gaan op het aanbod van de oplichters en in plaats daarvan direct de politie te waarschuwen. De politie is daarvoor dag en nacht bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 of bij spoed op 112. Aarzel niet, maar bel.