FNV kondigt nieuwe acties ambulancepersoneel aan

0

Aankomende week voert het ambulancepersoneel in vier regio’s actie voor betere arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Tussen 11.00 en 14.00 leggen medewerkers het werk neer in Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Hengelo en rukken alleen uit in spoedgevallen.

Afgelopen week werd het werk ook al neergelegd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Helder. Totdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) akkoord gaat met een fatsoenlijke cao, blijft het ambulancepersoneel actievoeren.

Inmiddels zitten ambulancemedewerkers al acht maanden zonder cao en voeren ze al drie maanden stiptheidsacties“, zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen. Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar.

De vier werkonderbrekingen vinden komende week plaats op de volgende data en locaties:

  • maandag 31 augustus regio Nijmegen. Medewerkers verzamelen op het Plein 1944.
  • maandag 31 augustus regio Haarlem. Medewerkers verzamelen op het Stationsplein
  • woensdag 2 september regio Hengelo. Medewerkers verzamelen op het Stationsplein
  • woensdag 2 september regio Den Haag. Medewerkers verzamelen op het Spuiplein (locatie nog onder voorbehoud)
Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)