Lezing over markante Jacob van Lennep op Huis Leyduin

0

Er is geen andere schrijver die zich zo ingezet heeft voor de verbetering van de maatschappij als Jacob van Lennep. Veel van zijn persoonlijk leven speelde zich in de zomer af op de landgoederen ’t Manpad, Woestduin en Leyduin. Prof. dr. Marita Mathijsen-Verkooije vertelt u op 27 september van 15.00-16.00 uur over het leven van Jacob van Lennep op deze buitenplaatsen.

Uiteenlopend van de aanleg van een waterleiding, oprichting van standbeelden tot uitgave van de eerste wetenschappelijke Vondel-editie. Geen andere schrijver was zo populair als hij: zijn historische romans vonden gretig aftrek, de verzen uit zijn blijspelen werden nagezongen.

Op het Manpad, het buiten van zijn vader David Jacob van Lennep, groeide hij als kind op. Woestduin huurde Jacob toen hij zelf een gezin had. Op Leyduin woonde zijn zus. Jacob, zijn vader en zijn zus hadden op een gegeven moment kinderen in dezelfde leeftijd: in de zomer was het een drukte van belang in de Heemsteedse driehoek.

Info
De kosten bedragen: € 7,50 p.p. en Beschermers betalen € 6,-. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl

Locatie: Volg de Leidsevaartweg en neem de afslag over het spoor. Het parkeerterrein van Leyduin is te vinden aan de Manpadslaan 1, 2114 BJ Vogelenzang. Vanaf deze plek is het 5 minuten lopen naar Huis Leyduin. De route staat aangegeven. Huis Leyduin is prima bereikbaar met de fiets. Er is bij de aanvang koffie en thee te krijgen en na afloop een glas wijn.