Maria Stuart bij het Seinwezen

0

We schrijven 1587. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er zelfstandig regerende koninginnen. Elizabeth I (Engeland) en de Schotse koningin Maria Stuart. Tragische heldinnen zijn het, maar ook twijfelende kwetsbare vrouwen. Hun strijd om de macht word prachtig vertolkt door het amateurgezelschap JJ. Cremer.

De twee koninginnen staan beiden voor de vraag wat de vrouwelijke manier van macht uitoefenen is. Ze hebben slechts voorbeelden van mannen in hun koninklijke omgeving. Mannen die begeren, konkelen, bulderen, manipuleren en kruipen. Welk voorbeeld moeten de vrouwen volgen? Schrijnend is dat ze eigenlijk zielsverwanten zijn maar elkaar zien als vijanden.

Wie Maria heet of Stuart als achternaam draagt, krijgt twee kaartjes voor de prijs van één. Bezoekers moeten dit dan aantonen met hun paspoort. U kunt zich schriftelijk aanmelden bij karin@seinwezen.nl

Info
Maria Stuart, de vrouwelijke manier van macht uitoefenen

Zondag 20 september 2015
14.30 inloop
Aanvang 15.00 uur
Na afloop brood en soep – voor wie wil
Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem
Graag aanmelden via karin@seinwezen.nl
€ 15,00 (exclusief soep en brood)