Finale voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me!

0

In een zinderende schoolfinale streden zes kandidaten van de Schoter Scholengemeenschap op donderdag 5 maart om de titel ‘voorleeskampioen van Haarlem’. De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum, waar zich zo’n 75 toeschouwers hadden verzameld om de zes kandidaten aan te moedigen.

De klassenfinalisten van de Schoter Scholengemeenschap lazen ongeveer 5 minuten een door henzelf uitgekozen fragment voor. Hierna had de driekoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen. In de tussentijd werd een spannende boekenquiz gespeeld onder leiding van presentator Dennis Cup.

Rond 15:00 uur was eindelijk dé grote winnaar bekend: Lieke Wetjens werd door de jury uitgeroepen als beste voorlezer. Lieke las voor uit het boek Pokerface van Buddy Tegenbosch en deed dit super volgens de jury. Ze had een mooi fragment gekozen en had de zaal helemaal ‘te pakken’.

Lieke heeft daarmee een leuke prijs gewonnen en alle kandidaten, inclusief de jury, gingen met de oranje Bibliotheek Dopper naar huis. Lieke gaat nu door naar de provinciale finale op woensdag 15 april in de OBA in Amsterdam, waarin winnaars uit heel Noord- en Zuid-Holland zullen strijden om de titel ‘Beste voorlezer uit de brugklas’. En wie weet, misschien gaat Lieke hierna door naar de landelijke finale op 26 mei in Tivoli/Vredenburg in Utrecht!

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

- Advertentie -