Van Lagen en Catsburg verdedigen Nederlandse eer in Zandvoortse ADAC GT Masters-races

0

Twee snelle Nederlandse coureurs zullen, tijdens het Zandvoort Masters Weekend op 18, 19 en 20 september, meestrijden om de ADAC GT Masters-zeges met een Lamborghini. Zowel Jaap van Lagen (38), als Nick Catsburg (27) zullen ieder in een door Reiter Engineering geprepareerde Lamborghini Gallardo aan de start verschijnen.

Het is voor het eerst dit seizoen dat Reiter Engineering twee Lamborghini Gallardo’s aan de start brengt. Jaap van Lagen, vice-kampioen in 2014 in de ADAC GT Masters, deelt de Lamborghini met Tsjechische voormalig F1-coureur Thomas Enge. Nick Catsburg krijgt GT-kampioen Albert von Thurn und Taxis uit Duitsland als teamgenoot. Voor Nick Catsburg betekent de race op Zandvoort het debuut in de ADAC GT Masters.

Na de dubbele Zandvoort-zege van Jaap van Lagen in 2014, is de 37-jarige coureur verheugd om weer op Circuit Park Zandvoort aan de start te verschijnen. Het is zijn eerste race met een Lamborghini. “De deal met Lamborghini is grotendeels tot stand gekomen door Nick Catsburg. Hij wilde graag racen in de ADAC GT Masters. Ik heb nog nooit in een Lamborghini geracet, maar ik ken het circuit van Zandvoort goed en heb met Thomas Enge een ervaren teamgenoot. Ik wil dan ook Hans Reiter en het team van Reiter Engineering bedanken voor deze geweldige kans en ik kijk uit naar mijn terugkeer in de ADAC GT Masters.”, aldus Van Lagen.

Met het Zandvoort Masters Weekend kunnen autosportliefhebbers en enthousiaste families genieten van een all-round autosport-evenement. Naast de ADAC GT Masters kan er volop spektakel worden verwacht van de Masters of Formula 3. Met gelijkwaardige Formule 3 bolides zullen twintig jeugdige talenten met elkaar strijden om de “Masters of Formula 3”-titel. Op zaterdag wordt een kwalificatierace verreden, gevolgd door de hoofdrace op zondagmiddag.

Daarnaast zijn er wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Deutsche Tourenwagen Challenge, beter bekend als de ADAC PROCAR. Ook de Clio Cup Central Europe en Spezial Tourenwagen Trophy (STT) komen in actie.

Gratis entree
Het Zandvoort Masters Weekend biedt niet alleen een aantrekkelijk raceprogramma, ook de toegangsprijzen zijn zeer aantrekkelijk. Zo kunnen fans en gezinnen vanaf nu via www.circuit-zandvoort.nl gratis duinkaarten downloaden, die het hele weekend geldig zijn en toegang geven tot het duingebied van Circuit Park Zandvoort. Vanaf deze ‘natuurlijke tribunes’ is de actie op zeer bijzondere wijze van dichtbij te volgen. Bezoekers die ook een kijkje willen nemen in de paddocks om daar de racebolides van dichtbij te aanschouwen, of die plaats willen nemen op de overdekte hoofdtribune, kunnen een dagkaart aanschaffen vanaf € 20,00 (kinderen van 4 tot 12 krijgen gratis entree). Weekendkaarten zijn verkrijgbaar voor slechts € 30,00, inclusief toegang tot de speciale PIT-walk van de ADAC GT Masters. Toegangsbewijzen voor het Zandvoort Masters Weekend kunnen vanaf
heden gekocht worden via www.circuit-zandvoort.nl.

Tijdschema
Het tijdschema is te downloaden via de website van Circuit Park Zandvoort.

- Advertentie -