Herfstvakantie = Cinekid in de Filmschuur

0

Van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober staat de Filmschuur in het teken van Cinekid: negen dagen lang zijn er de allerbeste jeugdfilms te zien. Dit jaar wordt het programma uitgebreid met een Cinekid Workshop en een installatie. Kinderen kunnen tijdens de workshop hun eigen Virtual Reality bril bouwen en tijdens de installatie kunnen kinderen met een Virtual Reality-bril (Oculus rift) op een berg van stoeltjes klimmen en naar de sterren kijken.

Tijdens Cinekid in de Filmschuur is de spannende film Phantom Boy (7+) te zien, over de elfjarige Leo uit New York die onzichtbaar kan worden en door muren kan vliegen. Mini en de muggen (4+) is een anarchistisch filmfeestje vol muziek, kleur en humor, waarin een insectencircus als een bonte karavaan door het bos trekt. Ook vertoont de Filmschuur de nieuwe natuurfilm van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ Holland, Natuur in de Delta (6+).

Tijdens Cinekid in de Filmschuur kunnen kinderen meedoen aan de Cinekid Workshop Bouw je eigen Virtual Reality bril (7+). Kinderen gaan figuurzagen, bouwen, versieren en leren ondertussen over 3D en Virtual Reality. Bij de installatie Klim naar je Droomwereld (6+) kunnen kinderen met een Virtual Reality-bril (Oculus rift) op een berg van stoeltjes klimmen en naar de sterren kijken. De workshop en installatie zijn beiden doorlopend en gratis toegankelijk.

Op zondag 25 oktober wordt Cinekid feestelijk afgesloten met de razend populaire Springende Spruiten Disco in Café Toneelschuur. De altijd vrolijk uitgedoste DJ Rebelsa zorgt voor veel swingende dansmuziek. Gratis toegang voor iedereen!

Het programmaboekje voor Cinekid is af te halen bij de Filmschuur en op diverse locaties in de binnenstad. Ook is dit te vinden op www.filmschuur.nl/cinekid.

Info
Kaarten bestellen kan op www.filmschuur.nl, telefonisch via 023 517 39 10 of aan de kassa van de Filmschuur.
Deze is dagelijks geopend van 13:30 tot 21:45 uur. Tijdens Cinekid is de kassa vanaf 13:00 uur geopend. Filmkaarten kosten € 6,- (kinderen t/m 12 jaar). Bij groepen van 4 of meer kinderen zijn de kosten € 5,- per kind. Volwassenen betalen voor filmkaarten € 10,- of € 9,- met Vriendenpas of CJP. De installatie en workshop zijn gratis te bezoeken.