Neusje van de Psalm met Joost Dobbe

0

Haarlemse singer-songwriter Joost Dobbe was op zondag 18 oktober Het Neusje van de Psalm. Joost gaf een intiem miniatuurconcert in de ondergrondse Katrijn Kapel in de achtertuin van Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt. De toegang was gratis. De serie concerten is een samenwerking tussen Stichting Gitaarlem en Stem in de Stad.

Joost Dobbe is een singer-songwriter met een opvallend eigen stemgeluid. Kenmerkend aan zijn muziek is de mengeling van folk-, country-, blues- en rockmuziek. Joost heeft het talent vanuit deze mix van stijlen verrassende en afwisselende songs te smeden. De Engelstalige songs behandelen vooral de verschillende kanten van liefde en vriendschap. Naast eigen werk speelt Joost bekend werk van o.a. Van Morrison, Neil Young en Ryan Adams. In de kapel speelt hij akoestisch, om de serene, intieme sfeer in de kleine kapel goed tot zijn recht te laten komen.

Het Neusje van de Psalm is elke zondag in oktober in de Kapel die een aantal jaren geleden is gerenoveerd oen deze Middeleeuwse gewelfkelder is teruggevonden. De gewelven zijn een overblijfsel van het Sint Katrijnklooster dat van 1395 tot 1581 op deze plek stond. Tegenwoordig doet de Katrijnkapel dienst als ruimte voor stilte en gebed voor Stem in de Stad, het oecumenisch diaconaal centrum van Haarlem. Stichting Gitaarlem biedt samen met Stem in de Stad artiesten een podium in deze kleine kapel, waar maar plek is voor 40 personen.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

youtu.be/2EIXqNRnyWo