Expositie “Voorkómen is beter, 90 jaar Simavi”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 29 oktober de expositie ‘Voorkómen is beter, 90 jaar Simavi’ van fotograaf Raymond Rutting te zien. Deze expositie is gedurende winkelopeningstijden geopend tot en met 30 januari 2016. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Het maakt niet uit waar je geboren bent: Iedereen heeft recht op een gezonde basis. Alleen als je gezond bent, kun je je ontwikkelen en een beter bestaan opbouwen. Simavi werkt hieraan door de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika blijvend te verbeteren. Simavi richt zich op 4 thema’s: veilig drinkwater, toegang tot toiletten, voorlichting over hygiëne en veilige en bewuste zwangerschappen. Het is Simavi’s ambitie om in 2020 de gezondheid van 10 miljoen mensen structureel te hebben verbeterd. Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum bracht fotograaf Raymond Rutting het werk van Simavi in het noorden van Ghana in beeld. De foto’s laten zien hoe Simavi samen met lokale gemeenschappen, partners, overheden en de private sector werkt aan een gezonde basis voor iedereen.

Raymond Rutting (Utrecht, 1962) is sinds 1985 werkzaam als fotojournalist. Hij werkte lange tijd voor het ANP en de Volkskrant. Sinds 1 Januari 2013 is hij zelfstandig fotograaf. Zijn foto’s verschenen in gerenommeerde kranten en tijdschriften, zoals de New York Times, Time magazine, The Guardian, Stern en National Geographic. Zijn werk is vele malen onderscheiden. Zo ontving hij in de afgelopen jaren tientallen prijzen in diverse categorieën van de Zilveren Camera. Hij is tweemaal uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar (1997 en 2004). In 2005 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. In 2006 richtte Rutting the Art of News Foundation op, die zich inzet om fotojournalistiek als kunstvorm bij het grote publiek te promoten. Daarnaast spant de foundation zich in om ontwikkelingsprojecten te financieren.

De opening van de expositie zal op zaterdag 31 oktober plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24, aanvang: 15.30 uur. Bij de opening zal Ziggy Klazes in gesprek gaan met de fotograaf en Stef van Breugel, directeur museum Hilversum, zal het werk van Raymond Rutting karakteriseren. Verder zal de directeur van Simavi, Ariette Brouwer, een inleiding geven op het werk van Simavi. Aansluitend is er tot 18.00 uur gelegenheid om in De Gang de expositie te bekijken.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Voor meer informatie over de fotograaf kunt u terecht op www.raymondrutting.com.
Voor meer informatie over Simavi kunt u terecht op www.simavi.nl.

Advertentie