Alzheimer Nederland zoekt collectanten

0

In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste.

De ziekte vernietigt uiteindelijk het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. En alleen samen kunnen we de strijd aangaan, voor een toekomst zonder dementie. Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften en is op zoek naar enthousiaste collectanten in voor de collecteweek van 9 t/m 14 november.

Over Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland behartigt al ruim 30 jaar de belangen van mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie en hun naasten. Met 51 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés en Theehuizen heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, behandeling en genezing van dementie. Voor een toekomst zonder dementie is dit onderzoek noodzakelijk. Daarvoor is veel geld nodig

Waarom collecteren?
Dementie is hard op weg om de grootste en meest kostbare ziekte worden in Nederland. Momenteel wordt één op de vijf mensen door de ziekte getroffen en door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Dementie heeft een grote impact op leven van alle betrokkenen. Het is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. En het is niet te stoppen. Nog niet…

Met een paar uur tijd kunnen geïnteresseerden zich als collectant inzetten tijdens de collecteweek van 9 tot en met 14 november 2015. Aanmelden kan bij: Addie Niesthoven, 06 46 333 519 (a.niesthoven@chello.nl) of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of 033-3032661.

Advertentie