College door Hans Bossmann

0

Tijdens de Open Ochtend op donderdag 26 november laat Hans Bossmann het publiek letterlijk op een andere manier naar de wereld kijken. Daardoor wordt het makkelijker om open te staan voor wat anders is of nieuw.

Bossmann geeft concrete adviezen en praktische tips om creatiever in te spelen op veranderingen door een nieuwsgierige mentaliteit. U bent van harte uitgenodigd bij het elfde college van 2015 op donderdag 26 november, van 8:00 – 9:00 uur, in de Bibliotheek op het station (middenperron 3/6). Het college is gratis bij te wonen op weg naar studie of werk.

College
In deze tijd ontwikkelen technieken zich steeds sneller. De opwarming van de aarde wordt kritiek. Steeds meer bevolkingsgroepen zoeken elders naar geluk. Er ontstaan in hoog tempo onbekende situaties; we leven in een continue veranderende wereld.

Versmelting van internet met de analoge wereld, ‘Het Nieuwe Werken’, ‘Leven Lang Leren’ en de jarenlange economische crisis stellen andere eisen aan mensen, een andere mentaliteit. Meer flexibiliteit en creativiteit is nodig om je aan te passen aan of om profijt te hebben van nieuwe situaties.

Hans Bossmann
Hans Bossmann (55 jaar) woont sinds 10 jaar in Overveen. Hij ontwerpt kunstwerken waarin het publiek vaak actief deelneemt. Van 2003 tot 2015 werkte hij als docent bij Hogeschool Inholland op de opleidingen Communicatie & Media en Media Entertainment Management. Sinds januari 2015 voorziet hij als creatief ZZPer in zijn onderhoud.

Verwondering opent je ogen en hart en schenkt vertrouwen
Bossmann: “Ik stimuleer heel graag mensen om een nieuwsgierige levenshouding te durven omarmen. Om hen betekenisvolle nieuwe mogelijkheden te laten ontdekken en ervaren. Het gaat om de mentaliteit; wie nieuwsgierig is, voelt zich goed en gaat op onderzoek uit, experimenteert. Wie nieuwsgierig is maakt makkelijk contact met anderen vanuit een innerlijke betrokkenheid met de wereld. Het resultaat van een nieuwsgierige mentaliteit is dat er sneller duurzame verbindingen ontstaan tussen mensen die zijn gebaseerd op vertrouwen. En dat is noodzakelijk om goed in deze complexe wereld te functioneren en bij te dragen aan een innovatieve cultuur.”

Info
Donderdag 26 november | de Bibliotheek open: 7:30 uur; College: 8:00 – 9:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het station | Middenperron (spoor 3/6)

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

- Advertentie -