Promovendi Podium: Vanuit Turkse Grond

0

Een Turks spreekwoord zegt: ’ Het is geen schande om het niet te weten, het is een schande om het niet te vragen.’ Vragen heeft Jak den Exter genoeg. Als zelfstandig onderzoeker hoopt hij te promoveren op migratie uit Emirdağ.

Dat een zeer groot deel van de Turkse Nederlanders in Haarlem uit het kleine district Emirdağ komt is wel bekend. Maar hoe is de migratie precies verlopen? Waarom verschillen de migratiepatronen van de verschillende bevolkingsgroepen binnen het district zo van elkaar? In hoeverre wijkt de migratie uit Emirdağ af van die uit andere Turkse districten? Hoe uniek is een en ander?

Den Exter schetst een levendige geschiedenis van de 6000 Turkse Haarlemmers. Voor hen levert het misschien nieuwe vragen op, voor hemzelf hopelijk een promotie bij de Leidse migratiehistorica Marlou Schrover.

Info
Woensdag 02 december 2015, aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,00 / tot 25 jaar € 1,50.
Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40. Er is een pinautomaat aanwezig.
Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem. Voor meer informatie zie Pletterij.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelVrachtwagenchauffeur helpt achtervolging tot goed einde te brengen
Volgend artikelTabletcafé in de Bibliotheek Haarlem Centrum
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.