Nalatenschap Joop Admiraal en Jaap Jansen naar Toneelschuur Producties

0

Stichting Joop & Jaap, de stichting die de nalatenschap van Joop Admiraal en Jaap Jansen beheert, gaat vanaf 2016 een meerjarige samenwerking aan met Toneelschuur Producties. Met de financiële ondersteuning van € 100.000 per jaar van Toneelschuur Producties doet de stichting recht aan haar oprichters: Zowel de acteur Joop Admiraal als de uitgever Jaap Jansen hadden een sterke band met de Toneelschuur.

Joop Admiraal speelde vaak en graag in de Toneelschuur; eerst met Het Werktheater en later met producties van Toneelgroep Amsterdam. Jaap Jansen, geboren en getogen in Haarlem, publiceerde als oprichter/uitgever van Uitgeverij Van Gennep veel nieuw schrijverstalent en was vaak bij voorstellingen in de Toneelschuur aanwezig.

Na het verheugende nieuws dat de gemeente Haarlem € 90.000 per jaar extra beschikbaar stelt om het productiehuis in stand te houden, is dit opnieuw een belangrijke bijdrage voor de talentontwikkeling van toneelschrijvers, toneelspelers en regisseurs. Hiermee worden geëngageerde en kwalitatief hoogstaande producties mogelijk gemaakt. Na de grote bezuiniging die het productiehuis trof in 2013 zijn dit belangrijke bijdragen die ons helpen bij het opbouwen van een gezonde financiële basis voor Toneelschuur Producties.

In 2016 zullen de volgende vier producties met een bijdrage van stichting Joop & Jaap worden ondersteund: ‘Wachten op de Barbaren’ van J.M. Coetzee in een bewerking en regie van Michiel de Regt, ‘De Wereldverbeteraar’ van Thomas Bernhard in een regie van Erik Whien, ‘Don Carlos’ van Friedrich Schiller in een bewerking en regie van Nina Spijkers en ‘Troje Trilogie’ van Koos Terpstra in een regie van Paul Knieriem.

Nalaten aan Toneelschuur Producties
“Het stichtingsbestuur van Joop & Jaap, gevormd door Pieter Broertjes, Hans Kesting en Geerte Wachter, ziet uit naar de samenwerking met Toneelschuur Producties en hoopt dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Steun voor dit productiehuis, dat al zoveel jaar zijn kwaliteit heeft bewezen met een schat aan prachtige en spannende theaterproducties, is in deze tijd hard nodig”.

Toneelschuur Producties is zeer verheugd over dit fantastische partnerschap en onderschrijft van harte de hoop van het bestuur van Stichting Joop & Jaap dat anderen dit voorbeeld zullen volgen. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor schenkingen bij leven en nalatenschappen kunt u contact opnemen met Annette de Bock, fondsenwerver Toneelschuur Producties: tel: 023 – 5173900