De buitenplaatsen in Kennemerland zijn 23 gastheren rijker

0

Een gezelschap van buitenplaatsen en ondernemers hebben vrijdag 20 november succesvol de IVN Gastheer van de Buitenplaatsen in Kennemerland afgerond.

In deze cursus hebben zij kennis verworven over de rijke historie, diverse landschapsstijlen en bijzondere natuur op de buitenplaatsen en landgoederen. Als cursus opdracht hebben de deelnemers samen gewerkt aan het ontwikkelen van een toeristisch arrangement. Daarin werkten ze samen met een viertal Buitenplaatsen: Elswout, Duin- en Kruidberg, Beeckestijn en Marquette.

Op vrijdag 20 november presenteerden zij op landgoed Marquette vol trots hun ideeën: variërend van prachtige wandel- en fietsroutes, meerdaagse historische arrangementen tot belevingsapps. In hun presentaties gingen de cursisten zelfs terug in de tijd en traden zij in de voetsporen van ‘Jacob Boreel’ of stonden ridders op wacht bij de poort van landgoed Marquette. Met deze arrangementen dragen de gastheren bij aan het programma van Buitenplaatsen in Beeld. Na afloop namen 23 trotse gastheren hun certificaat in ontvangst en mogen zij zich nu met trots ‘Gastheer van de buitenplaatsen in Kennemerland ’ noemen.

Buitenplaatsen in Beeld
In het programma Buitenplaatsen in Beeld staan de buitenplaatsen in Kennemerland als cultuurhistorische identiteit centraal. Cultuurcompagnie Noord-Holland maakt buitenplaatsen zichtbaar, enthousiasmeert nieuwe partijen voor samenwerking en bevordert onderlinge samenhang door bestaande en nieuwe arrangementen en activiteiten op te nemen in een jaarprogrammering. Buitenplaatsen in Beeld komt tot stand in opdracht van provincie Noord-Holland.

IVN (Instituut voor Natuureducatie- en duurzaamheid) leidt al enkele jaren met succes ondernemers op tot ‘ambassadeur van het landschap’. In Noord-Holland zijn dat er al meer dan honderdtwintig. De cursus IVN Gastheer van de buitenplaatsen in Kennemerland werd gevolgd door een aantal hotels, campings, B&B, restaurants, organisatie bureaus en agro-toerisme uit Heemskerk, Heemstede, Haarlem, Zandvoort, Overveen en Bloemendaal.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, het programma Buitenplaats in Beeld, uitgevoerd door de Cultuurcompagnie.

- Advertentie -