Gehandicapten kunnen gratis naar Museum Haarlem

0

3 december VN Wereld Gehandicapten Dag

Museum Haarlem nodigt alle gehandicapten uit de stad uit om op 3 december een gratis bezoek te brengen aan de tentoonstelling Zo ging Haarlem gekleed.

De tentoonstelling laat zien hoe Haarlem gekleed ging vanaf 1900 tot aan nu. Ze geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van de mode aan de hand van door Haarlemmers ingebrachte, bijzondere en herkenbare kledingstukken. Speciale stukken zijn bijvoorbeeld een peuterpakje uit de oorlog gemaakt van meelzakken en bonte bevrijdingsrokken. Er hangen prachtige (trouw)jurken uit de jaren dertig en zeventig, en diverse door Nederlandse ontwerpers gemaakte outfits voor de Haarlemse bloemenmeisjes.

Ook ondergoed krijgt aandacht, de puntbeha’s uit de jaren tachtig hangen naast een ouderwetse onderbroek met open kruis uit begin vorige eeuw. De Heemsteedse firma Laimböck leverde voor de tentoonstelling prachtige handgemaakte handschoenen, fijntjes geborduurd of met pareltjes bezet. En de bezoeker kan ervaren hoe de sfeer bij herenmodezaak Van der Steur vroeger moet zijn geweest.

Paspop komt tot leven
Tijdens de dag zal een paar keer een paspop in historisch kledij tot leven komen om haar persoonlijke geschiedenis vertellen.

Het museum is rolstoelvriendelijk, beschikt over een lift en invalidetoilet en heeft een invalidenparkeerplaats voor de deur.

Advertentie