Fietsen ter beschikking van vluchtelingen

0

Vrijdag 11 december, 10.00 uur in de gemeentelijke fietsenstalling Smedestraat, worden een aantal leenfietsen officieel beschikbaar gesteld aan oorlogsvluchtelingen die verblijven in de Koepel.

GroenLinks raadslid Burhan Gün stelde in een raadscommissie voor, fietsen beschikbaar te stellen aan vluchtelingen. De burgemeester reageerde positief en Gün ging met Gemeente, Paswerk en Spaarnelanden op zoek naar de praktische uitvoering van het plan.

De fietsen zijn door Paswerk opgeknapte (wrak)fietsen, die niet zijn opgehaald uit het fietsdepot van Paswerk in Cruquius. De leenfietsen worden gestald in de fietsenstalling die beheerd wordt door Spaarnelanden in de Smedestraat.

Er zullen fietslessen gegeven worden aan vluchtelingen die niet kunnen fietsen en er is aanbod om ook stukjes te fietsen onder begeleiding en gezelschap van ‘ervaren fietsers’. Vrijwilligers van o.a.: de Vrouwenvest, de Islamitische raad Haarlem en de Fietsersbond zullen daarvoor zorgen.

Naast taallessen en contact met Nederlands sprekenden is fietsen een onderdeel van inburgeren en vergroot het de mobiliteit van de vluchtelingen” aldus Burhan Gün.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)