Vanaf 2017 nachttrein Haarlem-Amsterdam

0

Al lange tijd is het een grote wens in de stad: een trein die Haarlem en Amsterdam in de nachtelijke uren met elkaar verbindt. Het college van B en W heeft hier nu geld voor vrijgemaakt. Vanaf 2017 gaat de trein rijden.

Afgelopen november nam de gemeenteraad raadsbreed de motie ‘Nachttrein – Bereikbaar door stad of regio’ aan en kreeg wethouder Sikkema de opdracht het hiervoor benodigde geld te vinden. Sikkema: ‘Dit geld is gevonden en daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Geweldig voor de stad en voor al die mensen die hier al jaren om vragen!”

De bedoeling is dat de nachttrein, onderdeel van het Coalitieprogramma Haarlem 2014-2018, gaat rijden vanaf 2017. In de nachten van vrijdag en zaterdag komt een extra rit heen en terug tussen Amsterdam en Haarlem. Waar nu de laatste trein naar Haarlem rond 1.30 uur vertrekt, is het straks mogelijk om een uur later de trein te nemen.

De gemeenteraad neemt over de ter beschikking te stellen gelden, een bedrag tussen de 30.000 a 50.000 euro per jaar, een besluit in de komende gemeenteraadsvergadering (11 februari). Met de NS wordt de nieuwe verbinding vervolgens vastgelegd.