Ella en Nicolas van Poucke in de Oude Kerk Heemstede

0

Celliste Ella van Poucke wordt gezien als een van de meest veelbelovende cellisten van haar generatie.In 2008 won zij het Prinses Christina Concours. Onlangs sleepte zij een prestigieuze prijs in de wacht; zij won het Isangyun Concours in Tongyeong (Zuid-Korea). De prijs bestond uit een geldbedrag en de mogelijkheid om een CD op te nemen en concerten te geven in Zuid-Korea. In de finale speelde zij met het Tongeyong Festival Orkest o.l.v. Michael Sanderling.

Maar Ella speelt ook regelmatig met haar pianospelende broer Nicolas, eveneens veelbelovend, maar dan in de categorie pianisten. Hij was winnaar van onder meer het Grachtenfestival Conservatorium Concours en won het Prinses Christina Concours twee jaar eerder dan zijn zus.

Laat dit tweetal nu op zaterdag 6 februari naar Heemstede komen om in de Oude Kerk een prachtig programma te brengen.

Onder voorbehoud: Boccherini: Sonate in A, G. 4 i, Schumann: Carnaval opus 9 (solo piano). Chopin schreef voornamelijk voor piano, maar componeerde één sonate voor cello en piano. De Sonata in G Minor, Op. 65, B 160. Dit zou wel eens het klapstuk van de avond kunnen worden. Het wordt in ieder geval genieten!

Info
Ella en Nicolas van Poucke
zaterdag 6 februari 2016
Oude Kerk
aanvang: 20:15 uur, entree: € 19,50
Kaarten via www.podiaheemstede.nl of aan de kassa van Theater de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op werkdagen tussen 9 en 12 uur of voorafgaand aan de voorstelling.

- Advertentie -