Pletterij Cinema Club februari 2016

0

Heb je ook zo’n zin in een tijdloze klassieker, met een weergaloos verhaal en oogstrelende beelden? Kom dan elke dinsdagavond naar de Pletterij Cinema Club. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 3,00, tot 25 jaar € 1,50 (inclusief lidmaatschap Cinema Club). Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.

Wat is de meerwaarde van een film? Filmkenners Lenie Peetoom en Simon Turner voorzien afwisselend de cinematografische meesterwerken van een korte inleiding. De films in februari worden ingeleid door Lenie Peetoom.

DI 2 FEBRUARI: 8 ½ (OTTO E MEZZO) – FEDERICO FELLINI (1973)
8 ½ is niet alleen een van de meest persoonlijke films van Fellini, maar ook een van de briljantste en leukste uit die periode. Het is daarnaast een keerpunt in zijn carrière, waarmee hij een crisis in zijn leven wist om te zetten in een kunstwerk. Daarmee baande hij de weg voor alle klassiekers die hij nog zou maken.

DI 9 FEBRUARI: VIRIDIANA – LUIS BUNUEL (1961)
Met het in Spanje opgenomen meesterwerk Viridiana, dat tijdig uit Spanje werd gesmokkeld, won Bunuel een Gouden Palm op het filmfestival in Cannes. De film werd jarenlang in Spanje verboden gezien zijn anti-katholieke strekking. Vooral de orgie van bedelaars naar Da Vinci´s schilderij met het Hallelujah van Händel´s Messiah was de R.K. kerk een doorn in het oog.

DI 16 FEBRUARI: CRIA CUERVOS – CARLOS SAURA (1975)
Cria Cuervos wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit het omvangrijke oeuvre van Carlos Saura. De film werd niet alleen bekroond met de special juryprijs op het filmfestival in Berlijn, maar was ook nog eens wereldwijd een gigantisch succes. Geraldine Chaplin, in die tijd Saura´s muze, schittert zowel in de rol van moeder als dochter.

DI 23 FEBRUARI: DEATH IN VENICE – LUCHINO VISCONTI (1971)
Visconti schiep met de verfilming van de klassieke roman van Thomas Mann een adembenemend poëtisch meesterwerk. Dirk Bogarde schittert in de rol van de componist Gustav Aschenbach die ten ondergaat aan zijn passie voor een mooie jongen. De film werd op het filmfestival in Cannes bekroond met de Special 25th Anniversary Prize.

Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem. Voor meer informatie: www.pletterij.nl.

- Advertentie -