Haarlem in top 10 best bezochte toeristische steden 2015

0

In 2015 brachten maar liefst 1.178.000 Nederlanders een toeristisch bezoek aan Haarlem. De stad staat daarmee voor het eerst in de top 10 van best bezochte toeristische steden in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Ten opzichte van 2014 steeg het aantal bezoekers met 91.000. Haarlem gaat daarmee o.a. Maastricht en Breda voorbij.

Dat Haarlem in trek is als winkelstad was al bekend, maar ook museumbezoek, lunch en diner blijken populaire motieven voor een bezoek aan Haarlem. Gemiddeld besteden bezoekers daarbij € 40,60. Dat is een ruim drie euro meer dan in 2014 (€ 37,-) en precies gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Esther Brasser, directeur van Haarlem Marketing is erg te spreken over de cijfers: “Een van de doelstellingen van Haarlem Marketing is om in 2018 tot de top 10 van Nederlandse toeristensteden te behoren. Geweldig dat dit nu al gelukt is! Ook het stimuleren van samenwerking met en tussen de culturele instellingen en horecabedrijven in de stad, om Haarlem nog aantrekkelijker te maken als toeristische bestemming, werpt duidelijk zijn vruchten af. De cijfers vormen een mooie bevestiging van het positieve gevoel dat we hier zelf al bij hadden.