Toneelschuur presenteert theaterseizoen 2016-2017

0

Tot en met zondag 11 september vroegboekkorting op bijna alle theatervoorstellingen

Sinds dinsdag 24 mei valt de nieuwe Vroegboekbrochure bij de vaste Toneelschuurbezoekers op de deurmat. Voor alle voorstellingen die in deze brochure vermeld staan, geldt t/m zondag 11 september aanstaande een Vroegboekkorting. Deze korting kan oplopen tot € 4,00 per kaart. Degene die de vroegboekbrochure niet thuis ontvangt, kan hem ophalen bij de Toneelschuur. Het gehele programma en de digitale versie van de brochure staat sinds 24 mei ook op www.toneelschuur.nl. Hier kunnen 24 uur per dag kaarten worden gekocht.

De Toneelschuur maakt zich op voor een overweldigend seizoen! Geen dag is hetzelfde in dit veelzijdige (t)huis voor theater en film. Door het prachtige en uiteenlopende aanbod aan theater-, film- en dansvoorstellingen kan de Toneelschuur bezoekers zeven dagen per week en twaalf maanden per jaar iets nieuws laten zien. Van bekende namen tot aanstormend talent, van klassiek repertoire tot nieuw geschreven theaterteksten, van de grote gezelschappen tot de voorstellingen van het productiehuis van de Toneelschuur.

Hoogepunten seizoen 2016-2017
Wat kan de Toneelschuur bezoeker verwachten komend seizoen? Te veel om op te noemen natuurlijk! Maar een tipje van de sluier: Conny Janssen Danst viert dit seizoen haar 25ste verjaardag. Om dit te vieren brengt dit toonaangevende gezelschap een speciaal jubileumprogramma. Ook verwelkomt de Toneelschuur Wim Vandekeybus met zijn internationale gezelschap Ultima Vez. Maar liefst twee avonden is de iconische voorstelling In Spite of Wishing and Wanting te zien. De succesvolle Broadway-productie A Raisin in the Sun komt, met een Nederlandse cast naar Haarlem. Hotel Modern speelt het legendarische Slakkesporen (VSCD Mimeprijs) opnieuw. Vaste bespelers als Orkater, Club Guy & Roni, Discordia en NTGent ontbreken ook komend seizoen niet in de Toneelschuur.

Toneelschuur Producties komt met vier grote premières: Paul Knieriem regisseert de legendarische Troje Trilogie, een tekst van Koos Terpstra; Roeland Fernhout speelt de titelrol in Tsjechovs Ivanov in regie van Nina Spijkers. Samen met Toneelgroep Amsterdam wordt Emilia Galotti, geregisseerd door Maren E. Bjørseth, geproduceerd en Olivier Diepenhorst maakt Het leven is droom van de Spaanse auteur Pedro Calderón de la Barca.

Vroegboekvoordeel
Net als voorgaande seizoenen hanteert de Toneelschuur tot en met de tweede week van september een vroegboekvoordeel. Voor bijna alle theatervoorstellingen geldt tot en met zondag 11 september een aantrekkelijke korting die kan oplopen tot € 4,00 per kaart! Bijkomend voordeel is dat de bezoeker als één van de eerste stoel(en) in de zaal kan uitkiezen. Op deze manier is de bezoeker verzekerd van voordelige kaarten voor de mooiste voorstellingen van komend seizoen op zijn favoriete zitplaats.

Er komt (nog) meer!
Hoewel er veel voorstellingen bekend zijn, is het programma voor komend seizoen nog lang niet compleet. Gedurende het hele seizoen volgt de Toneelschuur de ontwikkelingen in theaterland en worden voorstellingen bijgeboekt. Het actuele aanbod is gedurende het seizoen te vinden op www.toneelschuur.nl, in de e-mail nieuwsbrieven en in de tweemaandelijkse theaterfolder.

Verruimde openingstijden kassa en informatiebalie
Vanaf zaterdag 10 september worden de openingstijden van de kassa en informatiebalie verruimd. Van maandag tot en met zaterdag is de kassa geopend vanaf 11.30 uur en op zondag vanaf 9.30 uur. Vanaf die datum vertoont de Toneelschuur de eerste film(s) van maandag tot en met zaterdag al vanaf 12.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur. Vanaf september dus: meer keus, meer film, meer Filmschuur!