Ouderenreisbureau Dock Haarlem wint Rotary Prijs

0

Vrijwilligers van Ouderenreisbureau Dock ontvingen woensdagavond 25 mei 2016 in wijkcentrum De Ringvaart een geldprijs van 2500 euro van Rotary Club Haarlem Oost. Voorzitter Simon Raedts van de Rotary Club deed de prijsuitreiking.

Totaal waren drie projecten genomineerd. Het Ouderenreisbureau wint de prijs door haar aantrekkelijke aanbod aan dagreisjes voor ouderen en het enthousiasme van de vrijwilligers.

Het reisaanbod wordt geheel door de vrijwilligers georganiseerd en verzorgd. Zij zoeken naar gratis dagjes uit en betaalbare dagreizen in de omgeving van Haarlem. Zo kan elke oudere een gezellig dagje uit. Bijvoorbeeld naar IJmuiden om weer eens heerlijke vis te eten. Ook voor ouderen die moeilijk te been zijn is er jaarlijks voldoende keuze uit verschillende dagtrips. Het Ouderenreisbureau beschikt over de ‘DOCKBUS’ voor rolstoelgangers.

De andere genomineerden op deze avond waren de Kas en de Kleurrijke Keuken. De Kas helpt mensen op weg naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook mensen die de uitdaging aangaan een eigen onderneming te beginnen worden bij De Kas ondersteund. De Kleurrijke Keuken bestaat uit vrijwilligers met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bereiden in wijkcentrum De Ringvaart wekelijks een smaakvol diner voor bewoners uit Boerhaavewijk. Beide organisaties ontvingen deze avond een prijs van 250 euro.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een diner dat geheel werd verzorgd door Kleurrijke Keuken. Gedurende het diner traden diverse artiesten uit de wijk op en een muziekband bestaande uit Syrische vluchtelingen verblijvend in de Koepel.

Voor de aanwezige 70 leden van de Rotary zijn de drie genomineerden inspirerende voorbeelden van maatschappelijke ondersteuning en betrokkenheid. Het voornemen is de contacten die op deze avond zijn ontstaan, aan te houden en te versterken.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)