Bandjes kunnen weer oefenen op Slachthuisterrein

0

Vanaf half september kan er weer geoefend worden door bandjes op het Slachthuisterrein. Dat is 5 jaar na sluiting van Daisy Bell op dit terrein, bekend bij menig Haarlems muzikant. In het voormalige kinderdagverblijf op het Slachthuisterrein worden vier ruime oefenruimtes gerealiseerd, waaronder één van 50 m2. Deze grote ruimte is behalve voor bands ook geschikt voor lessen popmuziek van docenten van de Vereniging Hart Muziekschool.

Op dit moment is er een groot tekort aan laagdrempelige oefenruimtes in Haarlem, waardoor verschraling van de voedingsbodem voor nieuw talent dreigt. In de afgelopen jaren is door Patronaat en de Haarlemse Popscene vele malen gepleit voor een plek waar het popklimaat zich kan ontwikkelen. De gemeente onderkent het belang van deze voedingsbodem en investeert samen met Patronaat en Hart in het complex. Hierdoor kan op korte termijn al voor een aanzienlijk deel in deze behoefte worden voorzien.

In het pand direct naast de oefenruimtes worden twee atelier-/werkruimtes geschikt gemaakt voor beeldhouwen en edelsmeden voor cursisten van Hart en voor leden van de Zaterdag Ateliers. Deze activiteiten konden, na sluiting van De Egelantier, niet worden ondergebracht in Klein Heiligland 84.

Samenwerking
De samenwerking met Patronaat, Hart en de Popschool van de Vereniging Hart Muziekschool is een mooi voorbeeld van de wijze waarop Haarlemse culturele instellingen talentontwikkeling stimuleren. Voor Hart is daarmee ook voorlopig een oplossing gevonden voor een deel van de huisvesting van de Popschool van de Vereniging Hart Muziekschool, na de sluiting van De Egelantier per juli 2016.

Het oefenruimtecomplex wordt bij aanvang van het nieuwe culturele seizoen in september 2016 in gebruik genomen.