Burgemeester sluit woning na vondst plantage

0

Hennepkwekerij aangetroffen door inbraak

Vandaag heeft burgemeester Schneiders met onmiddellijke ingang, op grond van de Opiumwet, een woning aan de Lijsterstraat gesloten voor de duur van zes maanden.

De politie trof afgelopen vrijdag een hennepkwekerij met 229 planten aan in het pand in Haarlem Noord. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een inbraak. Hierbij zijn vier verdachten aangehouden. De kwekerij en de inbraak vormen een ernstige verstoring van de openbare orde.

Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie treedt ook de gemeente krachtig, eenduidig en consequent op in de strijd tegen de georganiseerde hennephandel. Sinds 2010 is het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland actief. Dit is een intensief samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, justitie, Belastingdienst en andere overheden om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)