Kunstwerk Martin Creed (Turnerprijs 2001) belandt in vuilnisemmer

0

Tentoonstellingsruimte De Vishal in Haarlem is deze zomer getransformeerd tot een levendige huiskamer waar kunstenaar en tentoonstellingsmaker Hans Bossmann woont. De tentoonstelling bevat werk van 24 kunstenaars en ontwerpers, waaronder Henk Peeters, studio Makkink-Bey en Günther Förg. Het experiment in een huiskameromgeving maakt het mogelijk om informeel van kunst, design en entertainment te genieten. Dat is fataal gebleken voor een kunstwerk van de Engelse kunstenaar Martin Creed.

Work no 88, ‘A sheet of A4 paper crumpled into a ball’, uit 1995, is door een van de vrijwilligers in de afvalemmer gegooid. Ze dacht dat de prop papier afval was. Een dag later is het kunstwerk in de afvalemmer teruggevonden, doordrenkt met koffieresten en vettigheid. Het werk is niet meer te herstellen en moet als verloren beschouwd worden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)