Doculab, de nieuwe loot aan de stam van de Pletterij

0

Het najaar seizoen van de Pletterij, platform voor debat en cultuur, start op 8 september met Doculab, een nieuw initiatief van en met jonge Haarlemse documentairemakers.

In Haarlem heeft zich een community gevormd van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De community bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt.

Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de doculab-avonden ligt dus niet vast. De presentatie is in handen van Thijs Launspach, bij de Pletterij al bekend om zijn betrokkenheid bij GenerationWhy avonden.

Arno Duivestein, directeur en programmeur van de Pletterij:”Ik ben er trots op dat deze getalenteerde groep jonge mensen de Pletterij als platform gebruikt voor het tonen van hun werk. Doculab voegt iets nieuws toe aan de programmering van de Pletterij”.

De groep jonge documentairemakers bestaat momenteel uit 14 personen, en staat open voor nieuwe leden. De groep werkt als een levend organisme. Het is een plek om in contact te komen met andere makers en ervaringen te delen.

Het spits wordt 8 september afgebeten door de Haarlemse Yara Hannema met haar documentaire ‘8 tot 88. Zij schetst in een aantal intieme portretten de gedachten en ervaringen van jongens en mannen over het leven en de liefde.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)