Haarlemse Anushka Enthoven beklimt Kilimanjaro voor betere toekomst oorlogskinderen

0

Steun voor duizenden kinderen dankzij Kili-Challenge War Child

De Haarlemse Anushka Enthoven gaat de hoogste berg van Afrika beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Volgend jaar februari neemt Anushka deel aan de derde editie van de Kili-Challenge van War Child.

Er wacht haar een zware klim naar de top op 5.895m. Deelnemers financieren zelf hun reis en halen via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Ga naar haar persoonlijke actie-pagina en motivatie op www.warchild.nl/kom-in-actie.

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Anushka betaalt haar reis zelf en heeft naast een fysieke challenge ook de uitdaging om sponsorgeld op te halen. ‘’Mijn 50ste levensjaar wil ik graag markeren met een statement naar mezelf in combinatie met het steunen van een goed doel. War Child biedt mij die mogelijkheid. Met veel plezier stort ik me in het avontuur en ga ik geld ophalen voor kinderen die door de oorlog getroffen zijn.’’

Ruim 90% van de inkomsten van de Kili-Challenge gaan rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen, via psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Tjipke Bergsma, directeur War Child: “We zijn nu al trots op alle deelnemers die de Kilimanjaro gaan beklimmen. Dankzij hun krachtsinspanning en gedrevenheid wacht veel kinderen een betere toekomst. Bovendien weten we uit ervaring dat de deelnemers ook persoonlijk veel brengt. Mensen stijgen letterlijk boven zichzelf uit”.

Trainingsweekend in Ardennen
Alle deelnemers worden bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief begeleid door War Child. Bovendien worden de Kili-Challengers in oktober klaargestoomd voor de weg naar de top tijdens een trainingsweekend in de Ardennen.

Interesse?
Op dit moment zijn er nog slechts twaalf plekken beschikbaar voor vertrek op 28 januari 2017 en voor de tweede sessie op 1 februari. Inschrijven is nog mogelijk tot 23 september via www.warchild.nl/kili.