Haarlemse Brechje fietst 400 kilometer in Vietnam tegen kindhuwelijken

0

Brechje Glass uit Haarlem fietst in maart volgend jaar 400 kilometer door Vietnam om geld in te zamelen voor Plan Nederland.

‘Cycle for Plan’ heet de fietstocht waaraan in totaal 25 Nederlanders deelnemen. Elke deelnemer zamelt van tevoren € 4.000 in voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken. Het doel ‘strijden tegen kindhuwelijken’ is voor Brechje ook de voornaamste reden om zich voor dit project in te zetten.

Kindhuwelijken in Vietnam zijn een enorm probleem”, aldus de Haarlemse. “Ik ben zelf opgegroeid in een liefdevol gezin, heb geen echte honger gekend en heb kunnen studeren. Voor veel kinderen in Vietnam, en dan met name de meisjes, is dat niet vanzelfsprekend. 44% van de meisjes in afgelegen gebieden in Vietnam trouwt al voordat ze 18 jaar oud is. Een kindhuwelijk heeft een vernietigend effect op het leven van meisjes: ze moeten meestal van school, zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog niet klaar voor is. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Om een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te krijgen heeft de deelneemster zelf wenskaarten geschilderd die zij in setjes van twee kaarten voor het goede doel verkoopt.

Daarnaast wordt op vrijdagavond 18 november een pubquiz in het centrum van Haarlem georganiseerd. Er zijn nog teamtafels beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de wenskaartpakketjes en over de pubquiz op www.brechjecycles.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)