Inwoners uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude handelen opnieuw het meest op Marktplaats

0

Noord-Hollanders leggen gemiddeld 67 kilometer af voor ‘droomauto’

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is opnieuw de handelshoofdstad van Noord-Holland. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek* naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Was het vorig jaar nog 28%, dit jaar handelde 39% van de inwoners uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude de afgelopen negen maanden via Marktplaats. Daarmee zijn zij op het platform de actiefste handelaren van de provincie en mogen zij een jaar lang de titel handelshoofdstad 2016 van Noord-Holland dragen.

Gemiddeld kopen Noord-Hollanders tweedehands of nieuwe producten op 54 kilometer afstand. Postzegels, geboorte- en visitekaartjes en schlager CD’s maken de meeste kilometers naar Noord-Holland. Noord-Hollanders rijden zelf maar liefst gemiddeld 67 kilometer voor hun ‘droomauto’. Voor een Austin leggen de Noord-Hollanders de meeste kilometers af, namelijk 114 kilometer, gevolgd door een Rolls-Royce (99 km) en een Lincoln (86 km). Een Fisker zoeken zij liever dichter bij huis, binnen 34 kilometer.

Handelshoofdstad Noord-Holland
De afgelopen negen maanden handelde 39% van de inwoners uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude via Marktplaats. Met deze titel verslaat Haarlemmerliede en Spaarnwoude de gemeenten Haarlem en Heerhugowaard, beide 34%. Al tien opeenvolgende jaren brengt Marktplaats de handelsactiviteit in kaart en roept daarbij de handelshoofdsteden uit. Gemeente Groningen is uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland, landelijk gezien handelt daar het grootste deel van de inwoners via Marktplaats (41%).

Schoenen en brommeronderdelen
Uit het onderzoek blijkt verder dat sommige diensten en producten in bepaalde provincies opvallend veel worden aangeboden. Voor de handelshoofdstad van Noord-Holland zijn producten uit de volgende categorieën het meest populair:

  1. Schoenen
  2. Brommeronderdelen (oldtimers)
  3. Speelgoed (knuffels en pluche)

Over Marktplaats
Marktplaats ontvangt maandelijks 7,3 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

*Voor het bepalen van de handelshoofdsteden, kijkt Marktplaats per gemeente naar het aantal actieve Marktplaatsaccounts, gemeten over een periode van negen maanden, in verhouding tot het aantal inwoners. Voor het bepalen van het aantal kilometers kijkt Marktplaats naar de gemiddelde afstand tussen bieder en koper.