Programma Pletterij december

0

Het programma van de Pletterij voor december 2016 ziet er als volgt uit:

do 1 december, 20.00 uur Debat: Doculab met als thema Pietendiscussie
Doculab, het Haarlemse podium voor talentvolle documentairemakers.
Met verrassende documentaires, actuele thema’s en verdiepende nagesprekken. Op 1 december het eerste Doculab-product.
Joris Rosenhart, Roel Baesjou, Evelien Vaessen en Sophie van Os hebben met hulp van Thijs Launspach en Linde van Tienen een eigen korte documentaire gemaakt over de ingewikkelde situatie van het documakers-perspectief op de zwarte pieten discussie. En er wordt ingezoomd op de zwarte-pieten-discussie-ontlopers.
Toegang: vrijwillige bijdrage

wo 7 december, 14.00 uur Film: Brief Encounter (1945) David Lean
Presentatie Lenie Peetoom
Regisseur Lean weet als geen ander uit een triviale banale situatie een verfijnd geschakeerd subtiel drama te maken vol onvervulde passie. Effectief gebruik van Rachmaninoffs pianoconcert is een hoogtepunt in dit prachtige liefdes drama.
Toegang €3,00/ tot 25 jaar €1,50

wo 7 december, 20.00 uur Debat: Met de gemeenteraad in debat over Global Goals
Op woensdag 7 december gaan we een ‘Debat met de Raad’ houden over de Global Goals. We nodigen de verschillende raadsfracties uit en gaan ze ondervragen over wat zij willen gaan doen met de campagne Global Goals for sustainable development.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

za 10 december, 20.30 uur Muziek: Singer-Songwriters, Rebels without a clue II
Maarten Veldhuis is naast een van Haarlems meest begenadigde singer-songwriters een uitstekend programmeur. Jarenlang verzorgde hij het programma in De Waag en De Appel, wat hem een wereldwijd netwerk opleverde. Na een sabbatical begon het weer te kriebelen en deed hij de Pletterij een voorstel dat wij niet konden weigeren: het samenstellen van een singer-songwriterfestival. Into the Great Wide Open’, het nummer van Tom Petty and the Heartbreakers, is niet alleen de inspiratiebron voor een festival op Vlieland, maar ook voor een avond met bijzondere gasten. De vorige keer, 21 mei 2016, was een groot succes! Ook deze tweede versie staat als een huis! Kijk voor actuele informatie op de website www.pletterij.nl, Facebook of Twitter.
Toegang € 7,50/tot 25 jaar € 5,00.

wo 14 december 14.00 uur Film: Lijmen (2000) Robbe de Hert
Presentatie: Lenie Peetoom
De film Lijmen is gebaseerd op de bekende romans Lijmen en Het Been van Willem Elsschot. Hierin wordt mevrouw Lauwereyssen, gespeeld door Willeke van Ammelrooij opgelicht door Boorman en Laarmans met hun wereldtijdschrift. Van Ammelrooij werd voor haar spel beloond met een Gouden Kalf.
Toegang € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

do 15 december 20.30 uur Muziek: Nadara Gypsy Wedding Band
Nadara is één van de beste zigeunerorkesten uit Transsylvanië. De band brengt originele roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire van Nadara bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën, maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt. Leadzangeres Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. De vonken spatten eraf! Aan het karakteristieke traditionele Transsylvaanse dorpsorkesttype (viool, kontra, contrabas) voegden de roma de “stedelijke” instrumenten accordeon, saxofoon, cimbaal en percussie toe.
Toegang € 7,50/onder 25 jaar € 5,00
Lange Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – pletterij.nl

Info
Pletterij, Lange Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.