Welkom terug in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Meeste vestigingen vanaf maandag 18 mei weer open

0

We zijn heel blij met het nieuws dat Bibliotheken hun deuren voorzichtig mogen openen en we verheugen ons op je komst. We zorgen ervoor om de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te volgen, zodat je de Bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken: vanaf maandag 18 mei ben je weer welkom in onze vestigingen Haarlem Centrum, Haarlem Noord, Haarlem Schalwijk, Bloemendaal, Heemstede, Bennebroek en Hillegom. In Zandvoort kun je vanaf zaterdag 23 mei weer terecht.

Aangepaste openingstijden
Door alle maatregelen is een biebbezoek nog wel een beetje anders dan anders. Wij vragen hiervoor je begrip. Er kan een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen en natuurlijk hanteren wij onder meer ook de landelijke richtlijnen voor hygiëne en de onderlinge afstand van 1,5 meter.

Voor de Bibliotheek Haarlem Centrum, Haarlem Schalkwijk, Haarlem Noord, Hillegom, Bennebroek en Bloemendaal gelden overdag de normale openingstijden. In de avonduren en de weekenden blijven we nog gesloten.

De Bibliotheek Zandvoort kan vanaf zaterdag 23 mei vooralsnog alleen open op zaterdagen van 10 tot 17 uur.

De Bibliotheek Heemstede in Plein1 is vanaf maandag 18 mei overdag op werkdagen open (kijk voor de exacte openingstijden op onze website); Plein1 blijft verder nog gesloten. Ook zaterdag van 10:00 – 14:00 uur is de Bibliotheek Heemstede te bezoeken.

De Bibliotheek Haarlem Oost, de Bibliotheek op het station en de Bibliotheek Spaarndam blijven voorlopig nog gesloten.

Bekijk hier de openingstijden voordat je langskomt zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan de Bibliotheek?
Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Per week bekijken we hoe het gaat en of we onze services kunnen uitbreiden.

Om je korte bezoek aan de Bibliotheek zo soepel mogelijk te laten verlopen, willen we je vragen thuis alvast te bedenken welk boek of in welk genre je een boek wilt lenen. Kijk vóór je bezoek op de website in de catalogus, zodat je weet waar je het boek kunt vinden.
Je kunt niet gebruikmaken van de cataloguspc’s ín de Bibliotheek. De toiletten en horeca zijn gesloten. Computers, leestafels, studieplekken en andere zitplekken in de vestigingen kun je voorlopig niet gebruiken. Onze medewerkers ter plekke zijn beperkt beschikbaar voor antwoorden op vragen en advies.

Veiligheidsmaatregelen
Wij richten onze vestigingen zo in dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig om in te werken. Zo vragen we je handen te desinfecteren bij binnenkomst, dragen onze medewerkers hesjes, gaan onze boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van spatschermen. Onze medewerkers ter plekke helpen je graag om jouw bezoek aan de Bibliotheek veilig en soepel te laten verlopen. Pak altijd een mandje bij binnenkomst. Er mag één kind naar binnen onder begeleiding van één volwassene. Jullie nemen allebei een mandje mee bij binnenkomst.

Reserveren
Om technische redenen is het voorlopig helaas niet mogelijk om materialen te reserveren. Wel kun je thuis in onze catalogus kijken of een boek aanwezig is in de vestiging en deze zelf uit de kast halen. Door de beperkende maatregelen kunnen we niet altijd garanderen dat dat ene boek dat je zoekt ook daadwerkelijk beschikbaar is in de bieb; we hopen op je begrip.

Activiteiten
Alle activiteiten in de vestigingen zijn tot nader order uitgesteld. Meer informatie daarover volgt via onze nieuwsbrief en de website.

Klantenservice
Onze klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10-17 uur via 023 – 511 53 00.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)