Crowdfundingvoorclubs.nl passeert magische grens van 1 miljoen euro

0

Crowdfunding voor sportvereniging groeit explosief

Crowdfunding wordt steeds breder toegepast. Ook in de sport. Waar topsporters al sinds 2013 via websites zoals Wijzijnsport.nl kunnen crowdfunden, volgde crowdfunding voor sportverenigingen een jaar later: in september 2014 werd Crowdfundingvoorclubs.nl gestart. Sindsdien is dit platform exponentieel gegroeid. Eind 2016 passeerde het platform de magische grens van € 1.000.000,- en is daarmee het grootste crowdfundingplatform gericht op sport in Nederland. Het geld is voor een grote verscheidenheid aan doelen gebruikt.

Bij crowdfunding wordt digitaal geld opgehaald voor een specifiek doel bij een grote groep mensen. Iedereen die bijdraagt bepaalt zelf de hoogte van de bijdrage. SponsorVisie biedt met Crowdfundingvoorclubs een kant-en-klaar platform voor verenigingen die willen crowdfunden. Het platform is no-cure-no-pay te gebruiken.

Steeds meer bekendheid
Crowdfunding krijgt steeds meer bekendheid als mogelijkheid om financiële middelen binnen te halen. Hierbij spelen ook sportbonden en gemeentes een belangrijke rol. “Steeds meer clubs willen de mogelijkheden van crowdfunding leren kennen” zegt Peter van Baak van SponsorVisie en initiatiefnemer van crowdfundingvoorclubs.nl dat speciaal is ontwikkeld voor sportverenigingen. “Steeds meer sportbonden en gemeentes nodigen ons uit voor een presentatie tijdens een evenement voor sportbestuurders, bijvoorbeeld een congres of een sportcafé. Dat is geweldig om te doen. Naar mate ons verhaal vordert worden de sportclubbestuurders steeds enthousiaster. Ze verlaten vol energie en nieuwe plannen de zaal.

Van sporttassen tot zaalhockeyhallen
Bijdragen kan al vanaf € 5,-“, zegt Van Baak. “De diversiteit van de crowdfundingdoelen is groot: van sporttassen voor een individueel team tot een complete zaalhockeyhal. De meeste campagnes zijn op basis van donaties, of beloningen. Iemand die geld bijdraagt krijgt in dat laatste geval een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een naamsvermelding in de kantine, of een bedankje via sociale media.

Toekomstbestendig
Sommige organisaties gaan verder in hun ondersteuning van de clubs en maken crowdfunding echt een onderdeel van hun eigen dienstverlening. De KNVB heeft sinds anderhalf jaar een eigen, door ING gesponsord en SponsorVisie verzorgd platform. Ook SportSupport Haarlem en de Badmintonbond bieden hun verenigingen een crowdfundingplatform aan. De groei van crowdfunding binnen de breedtesport lijkt dan ook niet te stuiten.

Over SponsorVisie en crowdfunding voor clubs
SponsorVisie helpt verenigingen aan nieuwe inkomsten door een andere benadering in sponsorwerving, een bijbehorend systeem en structurele ondersteuning. Sinds 2014 biedt SponsorVisie ook Crowdfunding voor clubs: een kant-en-klaar platform voor verenigingen die willen crowdfunden. Het platform is no-cure-no-pay te gebruiken.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)