Boom erbij op het Stationsplein

0

Op maandag 6 maart om 13.00 uur is een boom geplaatst op het Stationsplein – hoek Jansweg. De gemeente Haarlem plaatst de boom naar aanleiding van Motie 71 ‘Vergroenen versteende stad’. Raadslid Louise van Zetten van ‘Hart voor Haarlem’ en indiener van de motie was bij de plant aanwezig.

Deze boom op het Stationsplein is de 14e boom die in het kader van de motie geplant is. Dit voorjaar komen er ook nog bomen in de Lakenstraat. De gemeente heeft nog vier locaties op het oog: het Schouwburgplein, Achterlangs, Sophiastraat en Zijlvest. Als blijkt dat hier ondergronds ruimt is voor de plant worden de bomen nog dit jaar geplaatst.

Het is niet makkelijk om geschikte plekken voor bomen te vinden in de binnenstad. Een boom is ondergronds net zo groot als bovengronds. Daarom moet een boom niet te dicht op huizen en gebouwen staan en genoeg ruimte hebben om te wortelen zonder dat er schade ontstaat aan kabels en leidingen. Bovengronds moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met fietsenrekken, terrassen, afvalbakken en ander straatmeubilair.