Haarlemse Stadsglossy Nummer 50 komt er aan

0
Jeannette Eversen, hoofdredacteur Haarlemse Stadsglossy. Fotografie Helene Wiesenhaan.
Jeannette Eversen, hoofdredacteur Haarlemse Stadsglossy.
Fotografie Helene Wiesenhaan.

De redactie van Haarlemse Stadsglossy lanceert op 15 maart de 49e editie van haar magazine. Die datum is het startsein voor het jubileumjaar van het Haarlemse blad. Er wordt gewerkt aan nummer 50 en vanaf dat moment tot en met het tienjarige jubileum in december 2018 blikt het blad terug op haar geschiedenis en op de speciale activiteiten die gaan plaatsvinden.

Haarlemse Stadsglossy, in de volksmond HRLM, schrijft over wonen, leven en werken in Haarlem. De redactie neemt al bijna tien jaar een kijkje in het atelier van kunstenaars, laat onbekende Haarlemmers aan het woord, volgt de sport en de cultuur in de stad. Onderwerpen als uitgaan, kunst, historie, maar ook koken, mode, winkelen en lifestyle komen aan bod. Hoofdredacteur Jeannette Eversen vertelt: “Veel Haarlemmers hebben al in ons magazine gestaan, maar gelukkig zijn er nog vele mooie verhalen te vertellen.” Genoeg stof om de komende jaren te belichten in de Haarlemse Stadsglossy, zoals HRLM tegenwoordig heet. “Mensen struikelden vaak over de letters, vandaar de naamswijziging,” lacht Jeannette Eversen, hoofdredacteur vanaf het eerste uur.

Een magazine voor de stad Haarlem
Jeannette is begonnen bij Spaarnestad Uitgeverij, dat toen nog in Haarlem zetelde in het VNU-gebouw in Schalkwijk. Ze kreeg de kans om op verschillende afdelingen bij uiteenlopende bladen te werken en leerde hier alle facetten van het bladen maken kennen: redactiewerkzaamheden , administratie- en budgetbeheer. Ze ontwikkelde langzaam haar specialiteit; het bedenken van nieuwe titels. Bij een grootse reorganisatie binnen het uitgeversconcern trof ze een financiële regeling en vertrok. In alle rust zette ze een eigen blad op samen met haar man Rob, die ze had leren kennen bij haar voormalige werkgever. Jeannette: “Waarom maken we niet een magazine voor de stad Haarlem? vroeg ik hardop. Een herkenbaar publiekstijdschrift voor een grote doelgroep. Met veel bekende en onbekende Haarlemmers, historische of nieuwe gebouwen en bedrijven. En dan gratis voor de lezers.

10 jaar Haarlemse Stadsglossy
Zo gezegd, zo gedaan. Het eerste nummer werd in december 2008 gelanceerd. De reacties waren positief. “Lezers kwamen op de koffie, spraken ons aan op straat of stuurden ons tips of foto’s voor artikelen. Direct contact met de doelgroep vind ik heel belangrijk. Het geeft veel voldoening en ik leer de Haarlemmer kennen. Door HRLM leerde ik de stad steeds beter kennen.” Bijna tien jaar later is de Haarlemse Stadsglossy een bekend fenomeen in de stad en ook ver daarbuiten. Het blad komt tweemaandelijks uit en is een goede promotie voor de stad. Het tijdschrift ligt op 250 locaties. Winkels, restaurants en cafés in het centrum van de stad geven het als presentje weg aan hun klanten. Ook is het blad vrij te verkrijgen bij het VVV-kantoor en de stadsbibliotheek. Hoofdredacteur Jeannette Eversen: “Haarlem heeft heel wat te bieden dat veel Haarlemmers nog niet weten over hun stad. Dat hebben we al die jaren wel laten zien. We hebben veel gegraven in de historie en we laten inwoners aan het woord met een echt verhaal. En er is nog veel meer. Wat dat betreft zijn we nog lang niet klaar met het Haarlems verhaal.

Jubileumnummer 50
Nummer 49 is nu klaar en de redactie werkt toe naar de het memorabele getal 50. ”Vanaf nummer 50 tot en met het jubileum in december volgend jaar, staat ons blad in het teken van het tienjarig bestaan. We werken aan een aantal verrassingen, er komt een jubileumboek aan, we maken speciale edities en we doen een terugblik op tien jaar Haarlemse Stadsglossy.

Jeannette Eversen (1957) werkt vanaf het allereerste begin, december 2008, als hoofdredacteur en uitgever bij Haarlemse Stadsglossy. Naast de tweemaandelijkse uitgave, maakt de redactie ook nog het Haarlemmertje voor ouders van jonge kinderen, Mijn Haarlem, blad voor Schalkwijkers en diverse andere uitgaven in opdracht.

Meer informatie over het magazine: www.haarlemse-stadsglossy.nl.

Advertentie