Buurtcentrum De Fjord flink opgeknapt

0

Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost kluste sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Haarlem afgelopen vrijdag samen met de buurt voor NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, een initiatief van Het Oranje Fonds. De klus bestond uit het opknappen van buurtcentrum De Fjord aan de Paul Krugerkade. Ongeveer 15 buurtbewoners staken samen de handen uit de mouwen om het buurtcentrum weer een open en gezellige uitstraling te geven.

De Fjord vervult een belangrijke functie voor de buurt. Er zit een activiteitencentrum met fietsenreparatie en knutsel- en praattafels waar jong en oud elkaar ontmoeten De binnenruimte werd opgeknapt en de buitenmuren werden schoon gemaakt en geschilderd. Na afloop was er een stevige soep voor alle harde werkers en voorbijgangers.

Geef je Buurt een Boost
Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. Activiteiten variëren van barbecues, tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om buurtbewoners te betrekken en te activeren en de buurt zo een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte afgelopen jaar succesvolle activiteiten waaronder goedbezochte buurtbarbecues en open podia. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.