Bagels & Beans overhandigt opbrengst kerstactie aan War Child

0

Op donderdag 23 maart 2017 zal Tooske Ragas, ambassadeur van War Child, de opbrengst van de Bagels & Beans kerstactie in ontvangst nemen. Het bedrag, dat tijdens de uitreiking wordt bekendgemaakt, werd gedoneerd door gasten van Bagels & Beans, dat in 2016 zijn twintigjarig bestaan vierde.

De feestelijke overhandiging vindt plaats in Bagels & Beans Haarlem, dat het grootste aandeel had in de ontvangen donaties. Yassin Gerard Amesz, die de Bagels & Beans aan de Haarlemse Gierstraat runt, zal een symbolische cheque met hierop het bedrag overhandigen aan Tooske Ragas, ambassadeur van War Child. Yassin Gerard: ‘We vonden het een erg sympathieke actie en kunnen ons heel goed vinden in het doel van War Child. Daarom hebben we echt ons best gedaan om zoveel mogelijk op te halen.’ De kerstactie was een van de activiteiten die de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk organiseerde om stil te staan bij twintig jaar Bagels & Beans.

Betere wereld
Hoewel ze er niet mee te koop lopen, zetten oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio zich met Bagels & Beans al twintig jaar in voor een betere wereld. Ronald: ‘Zo kiezen we voor duurzame producten en organiseren we periodiek speciale acties voor goede doelen.’ Gelet op de vele gewapende conflicten die momenteel plaatsvinden en de impact die dat heeft op kinderen, wilden Ronald en Ninande daar iets mee doen. Ninande: ‘War Child zet zich in om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren met creatieve psychosociale hulpprogramma’s, bescherming en onderwijs. Dat vinden we echt een prachtig streven en ik ben blij dat we daar samen met onze klanten een bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Kerstbalstickers
De kerstactie van Bagels & Beans duurde van 6 december tot 2 januari. In deze periode vonden bezoekers van alle Bagels & Beans in Nederland een kartonnen kerstboom en daarnaast een stickervel op hun tafeltje. Met stickers in de vorm van kerstballen konden ze hun kleingeld op de kerstboom plakken. Yassin Gerard merkte dat opvallend veel leerlingen van scholen uit de buurt driftig muntjes aan het plakken waren: ‘Ik ben erg trots op het resultaat en hoe de scholieren van het Stedelijk Gymnasium, Coornhert Lyceum, ECL en Sancta Maria de actie hebben omarmd.’ Aan het eind van iedere dag werden de bestickerde kerstbomen verzameld, met als eindresultaat het bedrag dat op donderdag 23 maart wordt bekendgemaakt in Bagels & Beans Haarlem.

Info
Bagels & Beans Haarlem
Gierstraat 49
2011 GB, Haarlem
Donderdag 23 maart, aanvang: 10.00 uur

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of vega-kip van de Vegetarische Slager, of een van de salades, sappen en superfoods. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

Over War Child
Van Syrië tot Burundi en van Irak tot Congo. Miljoenen kinderen groeien op in een omgeving vol geweld. Ze leven op de vlucht, hebben familieleden verloren en zijn geregeld slachtoffer van verwaarlozing, uitbuiting of misbruik. Het continue gevoel van gevaar is desastreus voor hun ontwikkeling. En de noodzaak voor hulp en bescherming neemt dagelijks toe. War Child helpt jaarlijks honderdduizenden oorlogskinderen. War Child zorgt ervoor dat zij zich gezond kunnen ontwikkelen. Dat doet de organisatie met psychosociale hulp, zodat kinderen hun nare ervaringen kunnen verwerken en weer vertrouwen opdoen. War Child combineert psychosociale hulp met onderwijs, zodat kinderen ook zicht krijgen op een betere toekomst. En met bescherming, zodat ze veilig kunnen opgroeien.

Advertentie