Arjan Dwarshuis over record van 6.841 vogelsoorten in zijn Big Year

0

Lezing in Haarlem

Arjan Dwarshuis, de man van het recordjaar vogels kijken, vertelt op 18 april in Hotel Haarlem over zijn duizelingwekkende ‘Big Year’. In 2016 heeft hij 6.841 vogelsoorten waargenomen, waarmee hij het wereldrecord van de Amerikaan Noah Strycker verbrak. Tijdens een reis van 366 dagen door 40 landen zamelde hij geld in voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme. Dit is een beschermingsprogramma voor de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld.

De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is heel blij dat Arjan Dwarshuis naar Haarlem wil komen. In het eerste deel van de lezing vertelt hij over wat hem heeft doen besluiten om aan dit avontuur te beginnen. Welke voorbereidingen gingen aan dit jaar vooraf en hoe lang van te voren is hij hiermee begonnen? Hoe kan je een dergelijke vogelrace rond de wereld meer diepgang geven en hoe documenteer je alles en waar komt zijn passie voor vogels eigenlijk vandaan?

Tijdens het tweede deel van de lezing neemt hij de toehoorders mee op het duizelingwekkende avontuur door maar liefst 40 verschillende landen. Aan de hand van een aantal hoogte- en dieptepunten zal men ervaren hoe een Big Year precies in zijn werk gaat. Uiteraard zullen deze verhalen worden versterkt met spectaculaire foto’s en filmpjes. Tot slot vertelt Arjan hoe het is om weer thuis te komen na zo’n intensief jaar.

Info
Datum en tijd: dinsdag 18 april om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.
Plaats: Hotel Haarlem, Toekanweg 2, 2035LC Haarlem.
Kosten: € 5,-incl kop koffie/thee (leden Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland gratis). Aanmelden niet nodig.
Nadere informatie: [email protected].

Advertentie