Restauratie Juffershuis afgerond

0

Gasterij Leyduin vanaf 25 maart geopend voor publiek

Op 23 maart opende gedeputeerde Jack van der Hoek officieel Gasterij Leyduin, gevestigd in het gerestaureerde houten Juffershuis uit 1796 op Buitenplaats Leyduin. Biologisch restaurant Gasterij Leyduin opent haar deuren voor bezoekers van de buitenplaats en iedereen uit de omgeving. Vanaf 25 maart is iedereen dagelijks welkom.

Na de oude Moestuin, uitkijkpunt Belvedère en de zwarte schuur is de restauratie van het Juffershuis een heuse mijlpaal in een serie van herstelprojecten. Landschap Noord-Holland bracht dit monumentale houten zomerhuis uit de 18e eeuw weer in topconditie met hulp van de Provincie Noord-Holland, de Nationale Postcode Loterij en een aantal fondsen. Ook Beschermers van Landschap Noord-Holland en andere particulieren hebben een donatie gaan. De restauratie was omvangrijk en in handen van de ervaren architect Paul Rietbroek en aannemer Kistemaker uit Edam. Wij zijn trots op het resultaat.

Yvette Wink is de horecaondernemer van Gasterij Leyduin. Zij heeft Gasterij De Oostvaarders en Gasterij Stadzigt opgericht, is een zeer ervaren gastvrouw en laat mensen op bijzondere plekken volop genieten. Zo biedt Gasterij Leyduin: (h)eerlijke gerechten, overnachtingsmogelijkheden in stijlvolle lodges en een winkel met bijzondere cadeauartikelen maakt Gasterij Leyduin compleet.

Meer info op www.gasterijleyduin.nl.