Bijzondere avondexcursie op buitenplaats Woestduin

Op zoek naar de houtsnip!

0

Op zaterdag 25 mei om 21:00 uur neemt boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland je mee en ga je tijdens de schemering op zoek naar de houtsnip. Een bijzondere ervaring!

De houtsnip is een vogel die we niet vaak te zien krijgen. Tot op het laatste moment blijft hij zitten, om opeens vlak voor je voeten weg te vliegen. Alleen tijdens het broedseizoen laat hij zich wat vaker zien, vooral tijdens de schemering. Het gedrag is dan heel opvallend, ook maakt hij een heel apart geluid. Op buitenplaats Woestduin broedt er ieder jaar een aantal.

Natuurlijk besteedt de boswachter tijdens de wandeling ook aandacht aan andere broedvogels, zoals de boomklever. Die doet z’n naam eer aan door de manier waarop hij naar voedsel zoekt. Buitenplaats Woestduin is sowieso een heerlijke plek om te wandelen!

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek op www.gaatumee.nl.

Info
Wanneer: Zaterdag 25 mei 2019 van 21:00 – 22:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BJ Vogelenzang
Reserveren: www.gaatumee.nl