Verkeerscontrole: drieëntwintig bekeuringen

1

Op vrijdag, tussen 07.45 en 14.00 uur, heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van de Veerplas aan de A. Hofmanweg in Haarlem.

Aan de controle werd deelgenomen door verschillende Afdelingen van de politie (motorrijders, verkeersspecialisten, vreemdelingenpolitie), de Sociale Recherche en de Belastingdienst.

In totaal werden 163 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde drieëntwintig bekeuringen op wegens o.a. overbelading, gladde banden, verlopen APK, het niet handsfree bellen en niet dragen van een veiligheidsgordel.

De Sociale Recherche controleerde vier personen, tegen wie een onderzoek zal worden ingesteld. De Belastingdienst liet veertien voertuigen afslepen. Ook werd achterstallig belastinggeld geïnd. Vijf voertuigen reden onterecht met een buitenlands kenteken. Hier volgt een naheffing.

Tijdens de controle werd een voertuig van de weg gehaald die reed met valse kentekenplaten. Deze platen waren nagenoeg niet van echt te onderscheiden. Onderzoek wees uit dat de valse platen al vier jaar op de auto zaten.

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.