Duurzaam wonen op DSK

3

Haarlem heeft er een duurzaam wijkje bij. Wethouder duurzaamheid Cora Yfke Sikkema overhandigde vanmorgen de sleutel aan de eerste bewoners van de Anna Kaulbachtstraat in Haarlem Oost.

De 21 woningen op de voormalige sportvelden van DSK zijn een voorbeeld voor de stad als het gaat om duurzaamheid. Grondig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen zijn de woningen bijna energieneutraal.

Daarnaast beschikken alle huizen over een geavanceerd ventilatiesysteem dat fijnstof, CO2 en andere schadelijke deeltjes filtert. Dat maakt de woningen vriendelijk voor de luchtwegen en daarmee goed voor de gezondheid.

De nieuwbouw van DSK voldoet voor een belangrijk deel aan de ambities van het duurzaamheidsprogramma van Haarlem op het gebied van nieuwbouw.

Advertentie

3 REACTIES

Comments are closed.