Nieuw Seizoen Oude Muziek viert Telemann-jaar

0

Het programma voor Seizoen Oude Muziek 2017-2018 is bekend. In het nieuwe seizoen zijn er in totaal weer zes concerten in Bloemendaal en Haarlem. Er is aandacht voor het Telemann-jaar 2017, met het concert van Erik Bosgraaf & Francesco Corti in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.

Het Seizoen Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door internationale topmusici en -ensembles op bijna dertig bijzondere locaties in Nederland en België. Het 250ste sterfjaar van Georg Philipp Telemann blijft daarin niet onopgemerkt, maar er is meer. Zo opent niemand minder dan klavecinist Pierre Hantaï het Seizoen in oktober 2017. In de Dorpskerk in Bloemendaal maakt hij een persoonlijke selectie maakt uit de klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti.

Verder is er middeleeuwse muziek te horen in de uitvoeringen van Tetraktys en Sollazzo Ensemble, speelt het Hathor Consort Jacobijnse gambaconsortmuziek en presenteert Camerata Trajectina een programma met liederen uit Bredero’s Boertigh, Amoreus en Aendachtigh Groot Lied-boek.

Voor wie meer wil weten over de achtergronden van de oude muziek is er voor het eerst de zesdelige reeks Colleges Oude Muziek door artistiek adviseur van het Festival Oude Muziek Jed Wentz, georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Het jaarlijks terugkerende minifestival in Utrecht en Amsterdam staat dit seizoen in het teken van Henry Purcell. Ten slotte klinkt voor het derde jaar op rij ook oude muziek in de provincie Flevoland met de serie Nieuw Land / Oude Muziek.

Met de aankondiging van het Seizoen Oude Muziek 2017-2018 start ook de kaartverkoop. Meer informatie over de concerten en de kaartverkoop is te vinden op www.oudemuziek.nl.