Yorick van Norden zingt Bowie én The Beatles in tribuutconcert

0

Een keur aan Nederlandse artiesten verzorgt een tribuutconcert met nummers van wereldsterren die ons vorig jaar zijn ontvallen. Tijdens Rip2016Live wordt de nalatenschap van Bowie, Prince, Leonard Cohen, George Michael, maar ook nummers van Michel Delpech en Rick Parfitt (Status Quo) op 2 juni in het Patronaat ten gehore gebracht. Yorick van Norden zingt nummers van twee sterren; David Bowie en George Martin (producent van de Beatles).

Een ode aan de groten, dat moet het concert Rip2016Live worden. Op vrijdag 2 juni zingt een palet aan artiesten nummers van de grootheden die ons in 2016 zijn ontvallen. De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt het zwarte hemelgewelf waar de sterren nog eenmaal zullen schitteren. Nummers van Prince, David Bowie, Leonard Cohen, George Michael, Leon Russell en andere (Nederlandse) sterren worden vertolkt door Bob Fosko, Yorick van Norden, Beatrice van der Poel, Maarten Veldhuis en Mrs. Einstein.

Volgens organisator Hans Goes belooft het een memorabele avond te worden. “Yorick speelt nummers van Bowie, maar ook een nummer van de Beatles. Producent George Martin van de Beatles was een van de artiesten die in 2016 overleed. Beatrice van der Poel zingt nummers van andere grootheden; Prince en Billie Paul.” De artiesten worden begeleid door een gelegenheidsband met o.a. Thijs Vermeulen (Sjako), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne) en Bart vd Poel (Sellfish). De presentatie ligt in de vakkundige handen van Pepe Fischer.

Bonte avond
Hans Goes vertelt: “In deze show staan we stil bij het prachtige oeuvre dat we hebben meegekregen van al deze sterren. Ook een aantal Nederlandse artiesten hebben ons verlaten en hen zullen we ook niet vergeten. Naast deze tribuut is er ook ruimte voor veel lol. Het wordt namelijk een bonte avond vol uiteenlopende classics.” Naast nummers van bovengenoemde grootheden, zullen ook songs van Beatles, Vanity 6, Status Quo, A Tribe Called Quest, Billie Paul, Dead or Alive, Emmerson, Lake and Palmer, Michel Delpech, Glen Frey en Earth, Wind & Fire langs komen. “Wat deze avond zo bijzonder en divers maakt is dat ook Nederlandse artiesten als Mieke Telkamp, Renée de Haan, Annie de Reuver en Zwarte Riek niet vergeten worden. Kortom, een vrolijke, muzikale avond om nog een keer stil te staan bij de groten,” volgens Hans Goes.

‘RIP2016Live – een ode aan de groten’ op 2 juni in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl.

Advertentie